Adventsnovellen: Doften av mango

Doften av mango Efter Black Friday känns det skönt att uppmuntra något som är gratis, inte tar plats och inte kommer att gå sönder före påsk. På adventssöndagarna kommer jag därför att dela med mig av mina favoritnoveller.

Först ut är den allra första science fiction-novell jag skrev. När uppropet till Maskinblod 3 kom från Affront förlag var jag nyfiken. Jag hade redigerat och slipat på Tredje principen i vad som kändes som en evighet. Det skulle vara kul att skapa något helt annat.

Först kom några ord: New World City Mombasa. Sedan en bild: Rött gryningsljus som faller in genom ett gallerfönster. En förhörsledare som blir mer och mer desperat och en tillfångatagen, sönderslagen rebell som vet att det oundvikliga är på väg. Resten av historien växte ut från det, nästan helt utan min inblandning, och startade min kärlek till noveller.

När antologin kom ut skrev Bokhuset:
”Att läsa den här var som att hitta en skattgömma. Ni vet när man öppnar en bok och de första raderna avslöjar att här, just här, börjar en fantastisk historia.”

Det var min första riktiga recension som fantastikförfattare och det är fortfarande bland det finaste någon någonsin sagt om mitt skrivande.

Novellen ligger i enklast möjliga format, eftersom jag inte är teknisk och eftersom jag tycker att orden är de viktiga. Den som känner för lite dystopi i adventstid, kan ladda ner novellen här. Och välkommen tillbaka andra advent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *