Dubbelt upp i Adventsnoveller

HyggeTänk att julstressen kunde komma åt mig också. Fast mest  var det nog den lediga helgen där jag bodde på hotell i min egen stad och äntligen fick se Fantastic Beasts and Where To Find Them som gjorde att jag kom efter. Här kommer i alla fall de två sista adventsnovellerna.

God Jul!

Mantlarna är historien om Jon, som lever på gränsen mellan hjälte och freak. Han och de andra mutanterna på Vindelns folkhögskola för elever med särskild problematik tränas för att ingå i en svensk elitstyrka för att bekämpa fientliga krafter. Förutom det är han ungefär som vem som helst, med samma typ av problem. En superhjälte i min smak helt enkelt. Novellen är publicerad av Swedish zombie i antologin 13 svarta sagor om superhjältar som får en uppföljare, 13 svarta sagor om superskurkar, i september 2017. Du hittar Mantlarna här.

Revan är en alldeles ny novell, som nyss publicerades i webmagasinet Brev från Cosmos. Där möter vi Sonia som arbetar som inspektör i en framtid där Stockholm ligger under vatten, och bara vissa förorter sticker upp som ett trasigt skärgårdslandskap. Hon bär sin sorg som en tung säck medan hon och en kollega undersöker ett rapporterat fall av närkontakt med olicensierade varelser från andra plan. Eftersom  tidningen Brev från Cosmos innehåller en massa bra godis så går den här länken till den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *