Reaktioner på Equilibrium

Under Equilibriums första månad har bokbloggare och Bibliotekstjänst recenserat den. Jag blir så himla glad över alla fina reaktioner, ochEquilibrium över att jag får möjlighet att beröra läsare. Att läsarna tycker lika mycket om Ari som jag gör är fantastiskt, och att höra att folk vill flytta till Porto du Luando är surrealistiskt!

Bibliotekstjänst menar att boken kan ”tänkas motbevisa dem som inte tror att dagens svenska författare kan hävda sig i fantastikgenren” och det gör mig så klart så stolt. Karin Alvehus menar att det redaktionella arbetet är mycket gott och tycker att boken ”behandlar ämnen som ofta inte berörs (till exempel transsexualitet) och använder sig av miljöer som har en tilltalande fräschör”.
Läs mer här eller i BTJ-häfte 1, 2018 om ni har prenumeration.

Vargnatts bokhylla tycker att jag klarat övergången från dystopi till fantasy bra. ”Det finns ett intressant och fascinerande världsbygge, fart och spänning, kärlek utan att det blir smörigt eller för mycket drama på grund av det, vänskapsband som skildras otroligt fint och magiska krafter.” Hon ville inte skiljas från världen och uppmanar alla att läsa den.
Läs mer här.

Bokhuset var nervös inför läsningen, och ville hitta något att kritisera, för att kännas sig objektiv. Men hon hittade inget, och hennes recension är en lång, fantastiskt fin hyllningstext. Hon menar att Equilibrium kan vara det bästa jag skrivit, och att det är ett av de bästa världsbyggen hon läst. ”Jag tycker om allt. Framförallt tycker jag om tonen i berättelsen. Aris röst. Som eftertänksamt och rakryggat tar sig an alla utmaningar hen ställs inför. Kanske ibland lite självgod och egoistisk, men alltid sympatisk.”
Läs mer här.

Carolina läser tyckte att alla trådar och alla karaktärer sammantaget gjorde historien lite rörig, och hade velat se den utvecklad så att varje del fick ta mer plats. Men hon tycker att både boken och innehållet är vackra: ”Porto du Luando, tygmönstren, tatueringarna, beskrivningarna av maten de äter. det faktum att det är personligheter som blir kära i varandra oavsett kön…”. Hon tycke också att ”språket boken igenom glimrar och flyter fram”.
Läs mer här.

Midnattsord lyfter miljöerna, karaktärerna och temat i sin recension. Hon upplevde att det var jobbigt att gå tillbaka till en grå vardag efter det myllrande Porto du Luando. ”Equilibrium är inte bara en av årets absolut bästa fantasy. Det är också en helt igenom briljant historia om identitet, könstillhörighet, sexualitet och fördomar”.
Läs mer här.

Old Adult Reads Young Adult menar att ”vissa hyperkonservativa människor kommer att behöva hjärtstartare men för andra kommer hjärtat att slå lite extra för den här boken”. Trots att tempot blir lite lågt och hotbilden för svag för hans smak, gillar han boken väldigt mycket. ”Inte minst för hur genomarbetad den känns i sina miljöer och alla tankar som den framkallar.”
Läs mer här.

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*