Trilogin om Systemet

Tredje principen, Aldrig ensamma och Enda vägen

Tredje principen, Aldrig ensamma och Enda vägen

NÄR SYSTEMET KROSSAR ALLT DU TROR PÅ —
VÄLJER DU ATT GÖMMA DIG ELLER ATT SLÅSS?

Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.

Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.

En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att han måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?

Trilogin om Systemet (Tredje principen, Aldrig ensamma och Enda vägen) tar ett nytt grepp om den dystopiska litteraturen med unga huvudpersoner. Karaktärerna är mänskliga och lätta att engagera sig i, historien spännande och språket drivet. Både unga och vuxna som älskar dystopier har lyft trilogin som någonting fräscht, äkta och nyskapande. Där genren börjar bli full av unkna könsroller och tunna historier har Trilogin om Systemet större spännvidd i karaktärerna, väl genomarbetat världsbygge. I trilogin lyfts också större frågor om bedömningssamhället, rätten att göra våldsamt motstånd och hur övertro på rationalitet och myndigheter kan skada ett samhälle.

I december 2016 kommer den första boken i trilogin på engelska, under namnet Article Three.

 

Nyfiken? Nu kan du läsa de första tre kapitlen här :

 

3 Trackbackar

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*